Kuchnia Lazur

Zupa z wołowiną i Błękitnym serem pleśniowym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 50 min

50 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Zupa z wołowiną i Błękitnym serem pleśniowym
logo EU

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 


Materiał opracowany przez Lazur - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rzowoju Wsi. 

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejsciej w ramach poddziałania  „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”

Składniki:

 

  • 300 g Błękitnego sera pleśniowego,
  • kilogram wołowiny,
  • 200 g cebuli,
  • 200 g marchwi,
  • 200 g selera,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 2 średnie ziemniaki,
  • 100 g koncentratu pomidorowego,
  • pomidor,
  • 50 g ketchupu,
  • sól i świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

 

  1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę.
  2. Wołowinę posiekać na spore kawałki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone warzywa i zalać wodą. Gotować, aż warzywa i mięso będą miękkie. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup i ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Gotować jeszcze przez około 10 minut, po czym dodać pokrojony w plasterki czosnek, doprawić solą i pieprzem. 
  3. Przed podaniem dodać starty ser pleśniowy.

Przepisy w tej kategorii