Kuchnia Lazur

Krem groszkowy z szaszłykami

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Krem groszkowy z szaszłykami

Składniki:

  • 200 g sera pleśniowego Lazur Srebrzysty
  • 450 g świeżego lub mrożonego zielonego groszku
  • 1 litr bulionu
  • 180 g śmietany 18%
  • sól, pieprz
  • 2 kromki pszennego pieczywa
  • 2 plastry (o grubości 1 cm) szynki lub boczku

Sposób przygotowania:

  1. Zagotować bulion i wrzucić groszek. Dodać śmietanę i przyprawić zgodnie z upodobaniami. Gotować ok. 5 minut. Zmiksować na gładki krem.
  2. Szaszłyki: chleb i szynkę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na gorącą patelnię i krótko podsmażyć. Po zdjęciu z patelni nadziewać naprzemiennie na patyczki od szaszłyków wraz z pokrojonym w kostkę serem pleśniowym Lazur Srebrzysty.

Przepisy w tej kategorii