Kuchnia Lazur

Świąteczne pralinki z Lazura i łososia

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 12

12

porcji

Drukuj przepis
Świąteczne pralinki z Lazura i łososia

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 200 g łososia wędzonego w plastrach
  • 100 g twarogu śmietankowego
  • 50 g suszonej żurawiny

Sposób przygotowania:

  1. Żurawinę przelać wrzątkiem, a następnie zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut.
  2. Ser pleśniowy Lazur Błękitny pokruszyć i wymieszać
    z twarogiem. Dodać odsączoną żurawinę. Z masy serowej uformować kulki wielkości orzecha laskowego.
  3. Plastry łososia ostrożnie wyjąć z opakowania. Większe kawałki podzielić na pół. Serowe kulki delikatnie owinąć plastrami łososia. Układać w papilotkach zawinięciem do dołu.

 

Przepisy w tej kategorii