1. Szpinak rozmrozić i wyłożyć na sito. Dobrze odcisnąć wodę.
2. W misce ubić jajka z cukrem. Dolać olej i ponownie ubić. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wyrobić na gładkie ciasto. Dodać szpinak, mieszać do połączenia składników.
3. Ciasto wyłożyć do papilotek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 25-30 minut.
4. Upieczone muffiny wystudzić. Każdej odciąć górę równo z papilotką i wydrążyć zagłębienie. Odcięte ciasto pokruszyć i pozostawić do posypania.
5. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją. Ser pleśniowy Lazur Błękitny pokruszyć i wymieszać z lekko ciepłym budyniem. Powstałą masą wypełnić muffiny. Posypać pokruszonym ciastem i pestkami granatu.