Kuchnia Lazur

Naleśniki czekoladowe

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 6

6

porcji

Drukuj przepis
Naleśniki czekoladowe

Składniki:

Ciasto:

  • 100 g mąki pszennej
  • 100 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki kakao
  • sól

Nadzienie:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 100 g serka homogenizowanego naturalnego

Dodatkowo:

  • tłuszcz do smażenia
  • ulubione owoce
  • migdały lub orzechy do posypania

Sposób przygotowania:

1. Składniki na ciasto zmiksować na gładko. Odstawić na 10 minut. W tym czasie widelcem zagnieść ser pleśniowy Lazur Błękitny i serek homogenizowany.

2. Usmażyć cienkie naleśniki, każdy posmarować cienką warstwą nadzienia, ściśle zrolować i pociąć w plastry.

3. Podawać w formie sałatki z owocami i migdałami.

Przepisy w tej kategorii