• 200 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 200 g twarogu
• 80 g pistacji
• 80 g orzechów laskowych
• 80 g migdałów w płatkach
• pół łyżeczki chili
• łyżka papryki w proszku
Łatwe
15 min
12
porcji
Składniki:
• 200 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 200 g twarogu
• 80 g pistacji
• 80 g orzechów laskowych
• 80 g migdałów w płatkach
• pół łyżeczki chili
• łyżka papryki w proszku
Sposób przygotowania:
1. Ser pleśniowy Lazur Błękitny zetrzeć na tarce i wymieszać z twarogiem.
2. Orzechy oraz pistacje pokruszyć wałkiem (osobno).
3. Wymieszać chili z papryką.
4. Z sera pleśniowego Lazur Błękitny i twarogu uformować niewielkie kulki i obtoczyć w przygotowanych wcześniej „posypkach”: paprykowej, migdałowej, pistacjowej i orzechowej.