Strona korzysta z plików cookie. Poznaj szczegóły Polityki prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
1 opakowanie (275 g) ciasta francuskiego (może być mrożone)
białko jajka
mały słoiczek (250 g) dżemu żurawinowego
Sposób przygotowania:
Z rozmrożonego, rozwałkowanego ciasta za pomocą szklanki wyciąć kółka.
Krążki posmarować rozmąconym białkiem jajka i posypać startym na tarce serem pleśniowym Lazur Srebrzysty.
Na wierzchu każdego krążka położyć pół łyżeczki dżemu żurawinowego.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (pamiętać o odstępach, ponieważ w czasie pieczenia urosną). Wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec ok. 15-20 minut, aż ładnie się zrumienią.