Kuchnia Lazur

Tiramisu z Błękitnym serem pleśniowym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 35 min

35 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 200 g Błękitnego sera pleśniowego,
  • opakowanie podłużnych biszkoptów,
  • 50 g kawy,
  • 200 ml śmietanki 36% tł.,
  • 150 g cukru pudru,
  • 40 g cukru,
  • 6 żółtek,
  • 20 g kakao w proszku (gorzkiego).

Sposób przygotowania:

 

  1. Żółtka utrzeć z 50 g cukru pudru. Dodać starty ser i sporządzić jednolitą masę. 
  2. Śmietankę z pozostałym cukrem pudrem ubić na puszystą masę i dodać do pasty z żółtek i sera.
  3. Zaparzyć kawę i wymieszać z cukrem. Biszkopty namaczać w naparze z kawy i układać na dnie formy. Na biszkoptach ułożyć warstwę kremu. Na tym ułożyć drugą warstwę namoczonych biszkoptów i drugą warstwę kremu. 
  4. Podawać posypane gorzkim kakao.

Przepisy w tej kategorii