Kuchnia Lazur

Krówka z Błękitnego sera pleśniowego

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 100 g Błękitnego sera pleśniowego w plastrach,
  • 70 g cukru,
  • 30 g miodu,
  • 20 ml śmietanki 30% tł.

Sposób przygotowania:

 

  1. Na patelnię wlać śmietankę, do gorącej śmietanki dodać cukier i miód. Gdy wszystko będzie gorące dodać ser. Gotować chwilę mieszając. Następnie gotować na niewielkim ogniu do odpowiedniej gęstości.
  2. Gotową masę przelać na tackę wyściełaną papierem do pieczenia lub do tacki do lodu. Ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 8 godzin.
  3. Schłodzoną masę pokroić w kostki i podawać.

Przepisy w tej kategorii