Kuchnia Lazur

Sos bakaliowy

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 30 min

30 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sos bakaliowy

Składniki:

  • 100 g orzechów włoskich łuskanych
  • 100 g śliwek suszonych bez pestek
  • 100 g moreli suszonych
  • 100 g rodzynek
  • 100 g ananasów kandyzowanych
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 150 ml miodu

Sposób przygotowania:

  1. Morele i śliwki pokroić w paski, ananasy w kostkę.
  2. Rodzynki, orzechy, ananasy, morele i śliwki włożyć do garnka. Wszystkie owoce zalać winem i miodem.
  3. Gotować na bardzo małym ogniu ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając.
  4. Podawać do deski serów Lazur lub jako dodatek do lodów, deserów.

Przepisy w tej kategorii