• 150 g sera Lazur Błękitny
• 150 g sera Lazur Złocisty
• 300 g śmietany 18%
• świeże warzywa: marchew, ogórek, papryka, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, seler naciowy, szparagi, młode strąki zielonego groszku, brokuły itp.
Łatwe
10 min
4
porcje
Składniki:
• 150 g sera Lazur Błękitny
• 150 g sera Lazur Złocisty
• 300 g śmietany 18%
• świeże warzywa: marchew, ogórek, papryka, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, seler naciowy, szparagi, młode strąki zielonego groszku, brokuły itp.
Sposób przygotowania:
1. Śmietanę rozdzielić na dwie porcje, podgrzać w osobnych rondelkach. W każdym rozpuścić jeden z serów Lazur.
2. Warzywa umyć, oczyścić i obrać. Brokuły i szparagi ugotować al dente, duże warzywa pokroić na mniejsze części.
3. Gorące dipy rozlać do miseczek, maczać w nich warzywa – do mniejszych (np. pomidorków, rzodkiewek) można użyć wykałaczek.