Kuchnia Lazur

Dip serowy

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 10 min

10 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Dip serowy

Składniki:

• 150 g sera Lazur Błękitny

• 150 g sera Lazur Złocisty

• 300 g śmietany 18%

• świeże warzywa: marchew, ogórek, papryka, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, seler naciowy, szparagi, młode strąki zielonego groszku, brokuły itp.

Sposób przygotowania:

1. Śmietanę rozdzielić na dwie porcje, podgrzać w osobnych rondelkach. W każdym rozpuścić jeden z serów Lazur.

2. Warzywa umyć, oczyścić i obrać. Brokuły i szparagi ugotować al dente, duże warzywa pokroić na mniejsze części.

3. Gorące dipy rozlać do miseczek, maczać w nich warzywa – do mniejszych (np. pomidorków, rzodkiewek) można użyć wykałaczek.

Przepisy w tej kategorii