Strona korzysta z plików cookie. Poznaj szczegóły Polityki prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Ciasto francuskie pociąć na prostokąty. Na każde trzy prostokąty jeden pozostawić w całości, a z dwóch kolejnych wykroić kółka na środku. Na każdym całym prostokącie ułożyć dwa z wyciętym kółkiem (po złożeniu powinno być około 24 vol-au-vent).
Jedno jajko rozbełtać i posmarować nim przygotowane wstępnie vol-au-vent. Podpiec w temperaturze 160°C na jasnozłoty kolor (około 15 minut).
Z sera pleśniowego, twarogu, soku z cytryny i jajka przygotować pastę. Do pasty dodać posiekany szczypiorek i kawałki łososia. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Podpieczone vol-au-vent wypełnić pastą serową. Piec w temperaturze 160°C przez około 20 minut.