Kuchnia Lazur

Pasta z wędzonej makreli i Błękitnego sera pleśniowego

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 16

16

porcji

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 100 g Błękitnego sera pleśniowego,
  • wędzona makrela,
  • 100 ml śmietanki 18% tł.,
  • 100 g masła,
  • 100 g szczypiorku,
  • 2 ogórki,
  • 50 ml sosu sojowego,
  • cytryna,
  • sól i świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

 

  1. Szczypiorek drobno posiekać.
  2. Z mięsa z makreli, masła, pokruszonego sera pleśniowego, drobno pokrojonego szczypiorku, soku z cytryny i sosu sojowego przygotować pastę. Przyprawić solą i pieprzem.
  3. Ogórki pokroić na 16 krążków, z każdego wydrążyć środek z nasionami. Krążki z ogórka wypełnić pastą z sera i makreli.
  4. Wydrążone gniazda nasienne ogórka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.
  5. Krążki ogórka wypełnione pastą podawać na pokrojonych gniazdach nasiennych.

Przepisy w tej kategorii