• 150 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 2 małe bakłażany
• 4 pomidory
• listki bazyli
• sól
Łatwe
30 min
6-8
porcji
Składniki:
• 150 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 2 małe bakłażany
• 4 pomidory
• listki bazyli
• sól
Sposób przygotowania:
1. Bakłażany umyć i pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Posolić, odstawić na kilkanaście minut, po czym osuszyć papierowym ręcznikiem.
2. Pomidory pokroić w plastry, a ser pleśniowy Lazur Błękitny w kostkę.
3. Na papierze do pieczenia ułożyć plastry bakłażana i na każdym położyć plaster pomidora i kostki sera.
4. Nagrzać piekarnik do 180°C i zapiekać ok. 10 minut. Posypać listkami bazylii.