Kuchnia Lazur

Jajecznica z owocami morza i serem pleśniowym Lazur Błękitny

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny w plastrach,
  • papryczka chili bez gniazda nasiennego i pestek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • cebula,
  • pół pęczka natki pietruszki,
  • 200 g mieszanki gotowanych, świeżych owoców morza,
  • 6 jajek,
  • 2 łyżki masła,
  • łyżka oliwy,
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

  1. Na oliwie smażyć przez około 5 minut drobno pokrojone warzywa, dodać mieszankę owoców morza i dusić około 5-7 minut.
  2. Dodać masło oraz jajka zmieszane z połamanymi plastrami sera, przyprawić i nadal smażyć do ścięcia się białka, delikatnie mieszając.
  3. Podawać z pieczywem posypane pokrojoną natką pietruszki. 

Przepisy w tej kategorii