Kuchnia Lazur

Bób z kurkami i serem pleśniowym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 30 min

30 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Bób z kurkami i serem pleśniowym

Składniki:

  • 50 g sera pleśniowego
  • 250 g świeżego bobu
  • 200 g świeżych kurek
  • 20 g masła
  • 20-30 ml śmietanki 18 %
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Umyty i przebrany bób ugotować na parze. Ostudzić i obrać z łupin.
  2. Na patelni roztopić masło, włożyć umyte i osuszone kurki. Smażyć, aż odparują z wody i zmiękną.
  3. Dodać śmietankę, pokruszony ser i bób.
  4. Mieszając dusić całość do roztopienia sera.
  5. Przyprawić do smaku pieprzem i solą

 

Zdjęcie finansowane z Funduszu Promocji Mleka

Dotyczy akcji informacyjno-promocyjnej serów pleśniowych - "Jedzmy sery"

Przepisy w tej kategorii