• 120 g sera Lazur Błękitny
• 6 świeżych fig
• 100 g rukoli
• 50 g pokruszonych orzechów włoskich
• 2-3 łyżki płynnego miodu
• sok z połowy cytryny
Łatwe
10 min
4
porcje
Składniki:
• 120 g sera Lazur Błękitny
• 6 świeżych fig
• 100 g rukoli
• 50 g pokruszonych orzechów włoskich
• 2-3 łyżki płynnego miodu
• sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:
1. Umyć rukolę, osuszyć. Figi umyć i pokroić w ósemki.
2. Ser Lazur Błękitny pokruszyć na małe kawałki.
3. Orzechy włoskie przelać wrzątkiem i zanurzyć w miodzie wymieszanym z sokiem z cytryny.
4. Na talerzach ułożyć rukolę, kawałki fig, posypać serem, a całość polać miodem z orzechami.