Kuchnia Lazur

Zupa dyniowo - jabłkowa z Błękitnym serem pleśniowym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 50 min

50 min

Liczba porcji: 6

6

porcji

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 200 g Błękitnego sera pleśniowego,
  • 350 g marchwi,
  • 350 g dyni,
  • 350 g jabłek,
  • 350 g selera,
  • 700 ml wody,
  • 500 ml soku jabłkowego,
  • 50 g masła,
  • 20 g świeżego tymianku,
  • 10 g cynamonu.

Sposób przygotowania:

 

  1. Warzywa obrać i pokroić, poddusić na maśle. Zalać wodą i sokiem jabłkowym, dodać tymianek. Całość dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ser pleśniowy i całość zblendować na gładki krem. Doprawić solą i cynamonem.

Przepisy w tej kategorii