• 50 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 50 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
• 0,5 kg bobu
• 1 cebula
• 1 łyżka klarowanego masła
• 2 łyżki oleju słonecznikowego
• pęczek koperku
• sól
• pieprz
Łatwe
25 min
8
porcji
Składniki:
• 50 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 50 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
• 0,5 kg bobu
• 1 cebula
• 1 łyżka klarowanego masła
• 2 łyżki oleju słonecznikowego
• pęczek koperku
• sól
• pieprz
Sposób przygotowania:
1. Koper umyć i odciąć grube łodygi, drobne listki posiekać.
2. Bób ugotować w osolonej wodzie wraz z łodygami koperku. Przestudzić, obrać z łupin.
3. Cebulę przesmażyć na maśle.
3. Bób, posiekany koperek, cebulę, olej oraz pokruszony ser pleśniowy Lazur Błękitny i Lazur Złocisty zblendować. Doprawić do smaku.