Kuchnia Lazur

Sałatka ze szpinaku i Błękitnego sera pleśniowego

Trudność: Średnie

Średnie

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sałatka ze szpinaku i Błękitnego sera pleśniowego
logo EU

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 


Materiał opracowany przez Lazur - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rzowoju Wsi. 

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejsciej w ramach poddziałania  „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”

Składniki:

 

  • 100 g Błękitnego sera pleśniowego w plastrach,
  • gruszka odmiany konferencja,
  • 200 g świeżego szpinaku,
  • 100 g prażonych nasion słonecznika,
  • 2 łyżeczki sosu worcestershire,
  • 5-6 drobno pokrojonych suszonych pomidorów,
  • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów,
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

  1. Połamane plastry sera i pokrojoną na kawałki gruszkę pozbawioną gniazda nasiennego wymieszać z resztą składników. Odstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Sałatkę podawać ze świeżym pieczywem pszennym.

Przepisy w tej kategorii