Kuchnia Lazur

Sałatka z mango i serem pleśniowym Lazur Błękitny

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sałatka z mango i serem pleśniowym Lazur Błękitny
logo EU

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 


Materiał opracowany przez Lazur - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rzowoju Wsi. 

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejsciej w ramach poddziałania  „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”

Składniki:

 

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny,
  • 2 sałaty rzymskie,
  • dojrzałe mango,
  • granat,
  • drobno pokrojone chili, bez gniazda nasiennego,
  • 4 łyżki oleju arachidowego,
  • 50 g obranych i uprażonych orzechów ziemnych,
  • sól.

Sposób przygotowania:

  1. Obrane mango pokroić na kawałki i połączyć z umytą sałatą porwaną na mniejsze części.
  2. Dodać pokruszony ser, pestki granatu, chili i orzeszki. Polać olejem arachidowym, posolić i delikatnie wymieszać.

Przepisy w tej kategorii