Kuchnia Lazur

Pasta z bobu i Błękitnego sera pleśniowego

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Pasta z bobu i Błękitnego sera pleśniowego
logo EU

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 


Materiał opracowany przez Lazur - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rzowoju Wsi. 

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejsciej w ramach poddziałania  „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”

Składniki:

 

  • 100 g Błękitnego sera pleśniowego w plastrach,
  • 300 g ugotowanego i obranego z łupin bobu,
  • 4 łyżki pokrojonego szczypiorku,
  • ząbek czosnku,
  • łyżka soku z cytryny,
  • 4 łyżki oliwy,
  • sól i biały pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Trochę bobu, szczypiorku i oliwy pozostawić do dekoracji.
  2. Pastę podawać udekorowaną pokrojonym szczypiorkiem i bobem oraz skropioną oliwą. Idealnie pasuje do świeżego lub grillowanego pieczywa.

Przepisy w tej kategorii