- 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
- 100 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
- 3 awokado
- 2 dojrzałe pomidory
- 1-2 ząbki czosnku
- świeża kolendra
- pieprz
Łatwe
15 min
6
porcji
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Awokado przekroić wzdłuż na połówki i usunąć pestki.
2. Nadzienie: sery pleśniowe Lazur Błękitny i Lazur Złocisty pokruszyć, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić, kolendrę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić pieprzem.
3. Połówki awokado ułożyć na tacce do grillowania przecięciem do dołu. Grillować ok. 5 minut, aż owoc będzie miękki.
4. Ciepłe awokado napełnić nadzieniem.