Kuchnia Lazur

Pieczarki faszerowane z grilla

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Pieczarki faszerowane z grilla

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 100 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
  • 12 dużych świeżych pieczarek (najlepiej Portobello)
  • 1 duży pomidor
  • pęczek natki pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki umyć, osuszyć i oderwać nóżki – nie obierać kapeluszy.

2. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę.

3. Sery pleśniowe Lazur Błękitny i Złocisty pokruszyć na małe kawałki, natkę pietruszki posiekać.

4. Składniki na nadzienie wymieszać i doprawić pieprzem. Farszem napełnić kapelusze.

5. Pieczarki ułożyć na tacce do grillowania i grillować do czasu rozpuszczenia się sera – w zależności od temperatury grilla ok. 10 minut.

 

Przepisy w tej kategorii