- 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
- 100 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
- 12 dużych świeżych pieczarek (najlepiej Portobello)
- 1 duży pomidor
- pęczek natki pietruszki
- pieprz
Łatwe
25 min
4
porcje
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki umyć, osuszyć i oderwać nóżki – nie obierać kapeluszy.
2. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę.
3. Sery pleśniowe Lazur Błękitny i Złocisty pokruszyć na małe kawałki, natkę pietruszki posiekać.
4. Składniki na nadzienie wymieszać i doprawić pieprzem. Farszem napełnić kapelusze.
5. Pieczarki ułożyć na tacce do grillowania i grillować do czasu rozpuszczenia się sera – w zależności od temperatury grilla ok. 10 minut.