Kuchnia Lazur

Sałatka z granatem, ricottą i serem pleśniowym Lazur Błękitny

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sałatka z granatem, ricottą i serem pleśniowym Lazur Błękitny
logo EU

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 


Materiał opracowany przez Lazur - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rzowoju Wsi. 

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejsciej w ramach poddziałania  „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”

Składniki:

 

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny,
  • owoc granatu,
  • 100 g sera ricotta,
  • 3 łyżki świeżych liści mięty lub szałwii,
  • listki mięty do dekoracji,
  • sól,
  • dodatki: zielony ogórek

Sposób przygotowania:

  1. Nasiona granatu połączyć z serem ricotta, miętą i startym serem pleśniowym. Przyprawić solą.
  2. Sałatkę podawać ozdobioną listkami mięty lub szałwii np. na plastrach z zielonego ogórka.

Przepisy w tej kategorii