Kuchnia Lazur

Granola z Lazurem Srebrzystym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Granola z Lazurem Srebrzystym

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Srebrzysty
  • 100 g płatków owsianych
  • 20 g rodzynek
  • 20 g orzechów np. włoskich
  • 10 g nasion np. słonecznika
  • 150 g gęstego jogurtu
  • 125 g malin
  • 125 borówek
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

1. Płatki owsiane skropić wodą z miodem. Wymieszać z bakaliami i nasionami, a następnie wysypać na blachę wyłożoną pergaminem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piec ok. 15 minut, do zezłocenia, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić.

2. Ser pleśniowy Lazur Srebrzysty drobno pokruszyć.

3. Na dno każdego naczynia wlać ok. 1/4 jogurtu i układać warstwami: ser pleśniowy Lazur Srebrzysty, granolę, owoce i ponownie ser pleśniowy Lazur Srebrzysty.

Przepisy w tej kategorii