Kuchnia Lazur

Lody sorbetowe

Trudność: Średnie

Średnie

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 12

12

porcji

Drukuj przepis
Lody sorbetowe

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 200 g truskawek
  • 100 g borówek
  • pomarańcza lub grejpfrut
  • 2 kiwi
  • kawałek arbuza
  • kilka listków świeżej mięty
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

1. Dwie truskawki pokroić na ćwiartki, resztę zmiksować z cukrem. Z kiwi odkroić 2 plastry, resztę rozdrobnić widelcem. Z arbuza wyjąć pestki i zmiksować. Z pomarańczy wycisnąć sok. Ser pleśniowy Lazur Błękitny pokruszyć. 
2. Ze wszystkich składników robić dowolne kompozycje smakowe, mieszać i eksperymentować. 
3. Mrozić w małych kubeczkach po serkach lub specjalnych pojemnikach na lody (najlepiej przez całą noc).

Przepisy w tej kategorii