• 100 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
• 4 kolby młodej kukurydzy
• 100 g śmietany 18 %
• natka pietruszki
• oliwa do spryskania
• sól
• cukier
Łatwe
15 min
4
porcje
Składniki:
• 100 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
• 4 kolby młodej kukurydzy
• 100 g śmietany 18 %
• natka pietruszki
• oliwa do spryskania
• sól
• cukier
Sposób przygotowania:
1. Kukurydzę obrać z liści i włókien. Wrzucić do wrzątku z solą i cukrem. Gotować ok. 10 minut.
2. Sos: ser pleśniowy Lazur Złocisty pokruszyć, dodać do śmietany i zagotować w rondelku.
3. Kukurydzę podzielić na kawałki, w każdą wbić wykałaczkę. Grillować kilka minut na średnio rozgrzanym ruszcie, często obracając.
4. Podawać z sosem serowym i drobno posiekaną natką pietruszki.