Kuchnia Lazur

Sos tatarski

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sos tatarski

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Srebrzysty
  • 2 jajka
  • 2 ogórki konserwowe
  • ok. szt. 10 grzybków  marynowanych
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 5 łyżek gęstego jogurtu (lub majonezu)
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Wszystkie składniki (jajka, ogórki i grzybki) drobno posiekać, ser pleśniowy Lazur Srebrzysty zetrzeć na tarce.
  2. Wymieszać z musztardą, majonezem i przyprawami. Sos jest idealny do wędlin i przystawek na zimno.

Przepisy w tej kategorii