Kuchnia Lazur

Sałatka z topinamburem i serem pleśniowym Lazur Błękitny

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny w plastrach,
  • 4-6 bulw topinamburu,
  • 2 jabłka,
  • owoc granatu,
  • 4 łyżki drobno pokrojonych orzechów włoskich,
  • 4 łyżki miodu,
  • listki mięty do dekoracji.

Sposób przygotowania:

  1. Topinambur i pozbawione gniazd nasiennych jabłka umyć, obrać i zetrzeć lub pokroić na cienkie plastry.
  2. Dodać nasiona granatu, pokrojone orzechy, połamane plastry sera i miód. Wymieszać.
  3. Podawać ozdobione listkami mięty.

Przepisy w tej kategorii