Kuchnia Lazur

Sałatka z burakami i szpinakiem

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 10 min

10 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sałatka z burakami i szpinakiem

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Turkusowy
  • 100 g szpinaku
  • 3 buraki
  • 50 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Buraki upiec lub ugotować do miękkości. Wystudzić, obrać i pokroić na bardzo cienkie plasterki.

2. Ser pleśniowy Lazur Turkusowy oraz orzechy włoskie pokruszyć.

3. Z liści szpinaku odciąć zbyt długie ogonki.

4. Wszystkie składniki połączyć, ale nie mieszać za długo ze względu na koloryzujące buraczki.

5. Skropić sosem z oliwy, cytryny, soli i pieprzu.

6. Podawać z białym pieczywem.

Przepisy w tej kategorii