Kuchnia Lazur

Sałatka Lazur Vita z jagodami goji

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sałatka Lazur Vita z jagodami goji

Składniki:

  • 100 g sera Lazur Błękitny
  • 3 łyżki suszonych jagód goji
  • 50 g ruccoli
  • 100 g mix sałat
  • 2 gruszki
  • 2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania:

  1. Ruccolę, sałatę i gruszki umyć. Jagody goji namoczyć w ciepłej wodzie.
  2. Gruszki pokroić na cząstki i skropić sokiem z połowy pomarańczy. Sałaty, ruccolę i kawałki gruszek ułożyć na talerzu. Posypać pokruszonym serem Lazur Błękitny,  odsączonymi jagodami goji i orzechami.
  3. Całość skropić pozostałym sokiem z pomarańczy wymieszanym z oliwą.
  4. Podawać z bagietką. 

Przepisy w tej kategorii