Kuchnia Lazur

Dorsz w papilotach

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 30 min

30 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Dorsz w papilotach

Składniki:

  • 40 g sera Lazur Błękitny
  • 600 g fileta z dorsza (po 150 g na porcję)
  • 4 suszone pomidory
  • kilka listków kolendry
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.

2. Przygotować 4 kawałki papieru do pieczenia. Na każdym ułożyć porcję dorsza, a na jego wierzchu plaster sera Lazur Błękitny i drobno pokrojone suszone pomidory oraz kolendrę.

3. Zawinąć filety w papier i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 20 minut.

Przepisy w tej kategorii