Kuchnia Lazur

Zielone smoothies

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 10 min

10 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Zielone smoothies

Składniki:

  • 150 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 200 g szpinaku
  • 1 awokado
  • 2 jabłka
  • 3 gałązki selera naciowego
  • 250-500 ml przegotowanej, ostudzonej wody
  • kilka kropel sosu tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Szpinak dobrze wypłukać i osuszyć. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, z awokado wybrać miąższ.

2. Szpinak, jabłka, seler oraz awokado wraz z tabasco, solą i pieprzem zmiksować na gładko, dodając tyle wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.

3. Bagietki pokroić na kromki, ułożyć na nich plastry sera pleśniowego Lazur Błękitny. Zapiekać kilka minut w opiekaczu lub mocno rozgrzanym piekarniku.

4. Smoothies podawać z grzankami zaraz po ich przygotowaniu.

Przepisy w tej kategorii