Kuchnia Lazur

Verrines z krewetkami i serem Lazur

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 6

6

porcji

Drukuj przepis
Verrines z krewetkami i serem Lazur

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Turkusowy
  • 1 awokado
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • kiść winogron
  • pęczek rzodkiewki
  • 12 dużych krewetek
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 gałązka selera naciowego
  • rukiew wodna do przybrania

Sposób przygotowania:

1. Krewetki usmażyć.

2. Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki.

3. Ser pleśniowy Lazur Turkusowy pokruszyć.

4. Składniki układać warstwami w szklaneczkach, dobierając dodatki według uznania.

Przepisy w tej kategorii