Kuchnia Lazur

Sery Lazur zapiekane w cieście naleśnikowym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Sery Lazur zapiekane w cieście naleśnikowym

Składniki:

  • 100 g sera Lazur Złocisty
  • 100 g sera Lazur Srebrzysty
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 ml wody
  • 1 jajko
  • olej 

Sposób przygotowania:

  1. Każdy rodzaj sera pokroić na cztery części.
  2. Do miski wbić jajko, dodać wodę i mąkę. Wszystko wymieszać na gładką masę o konsystencji kwaśnej śmietany.
  3. Kawałki sera obtoczyć w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju do osiągnięcia złocistego koloru.
  4. Usmażone sery można podawać z sosem bakaliowym lub miodem. 

Przepisy w tej kategorii