Kuchnia Lazur

Pasta z daktyli i nerkowców z serem pleśniowym Lazur Błękitny

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Pasta z daktyli i nerkowców z serem pleśniowym Lazur Błękitny
logo EU

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. 


Materiał opracowany przez Lazur - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rzowoju Wsi. 

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejsciej w ramach poddziałania  „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”

Składniki:

 

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 100 g daktyli
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 50 ml śmietanki 18%
  • 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

  1. Zalać orzechy nerkowca i daktyle wodą i pozostawić na ok. 2 godziny.
  2. Odcedzić namoczone orzechy i daktyle. Następnie, zblendować je z pozostałymi składnikami pasty, do uzyskania kremowej konsystencji.
  3. Pastę podawać do tostów lub wafli.

Przepisy w tej kategorii