Kuchnia Lazur

Świderki z pieczarkami

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Świderki z pieczarkami

Składniki:

  • 150 g sera pleśniowego Lazur Srebrzysty
  • 400 g makaronu świderki
  • 250 g pieczarek
  • 1 por
  • kilka gałązek tymianku (ewentualnie łyżka suszonego)
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki i por umyć, pokroić w plastry.

3. Na patelni rozgrzać masło i małymi partiami smażyć pieczarki, przyprawiając je solą
i pieprzem. Następnie zeszklić por.

4. Ser pleśniowy Lazur Srebrzysty drobno pokruszyć i wymieszać ze wszystkimi ciepłymi składnikami oraz tymiankiem. Danie doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Przepisy w tej kategorii