Kuchnia Lazur

Penne ze szpinakiem

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Penne ze szpinakiem

Składniki:

  • 200 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 300 g makaronu penne
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Szpinak umyć, oberwać łodyżki. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, dodać przeciśnięty przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Dolać kilka łyżek wody i dusić ok. 5 minut.

3. Ser pleśniowy Lazur Błękitny zetrzeć na tarce. Wymieszać z gorącym makaronem i szpinakiem.

Przepisy w tej kategorii