Kuchnia Lazur

Muszle ze szpinakiem

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Muszle ze szpinakiem

Składniki:

  • 200 g sera Lazur Turkusowy
  • 250 g  muszli conchiglioni (ok. 16 sztuk)
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Muszle ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i przelać zimną wodą.
  2.  Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ser Lazur Turkusowy zetrzeć na tarce i wymieszać z ugotowanym i wychłodzonym szpinakiem. Tak przygotowanym farszem napełnić muszle.
  4. Naczynie do zapiekania natłuścić i z napełnionymi muszlami wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 10 minut. Można dodatkowo posypać startym serem Lazur Turkusowy.

Przepisy w tej kategorii