Kuchnia Lazur

Makaron z kurkami i serem Lazur

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 2

2

porcje

Drukuj przepis
Makaron z kurkami i serem Lazur

Składniki:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
  • 150 g makaronu (np. cienkie rurki)
  • 150 g kurek
  • 150 g śmietany 18 %
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz (do smaku)
  • Garść rukoli
  • Koperek

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować al. dente w osolonej wodzie.
  2. Kurki umyć na sitku, osuszyć.
  3. Na rozpuszczonym maśle podsmażyć na patelni wyciśnięty lub pokrojony czosnek (do zarumienia).
  4. Dodać kurki, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, dusić aż z grzybów wyparuje woda.
  5. Do tak usmażonych kurek dodać śmietanę, a po chwili ser pleśniowy Lazur Złocisty. Wszystko delikatnie wymieszać. Całość posypać rukolą i drobno posiekanym koperkiem.

Przepisy w tej kategorii