Kuchnia Lazur

Farfalle z pietruszkowym pesto

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 20 min

20 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Farfalle z pietruszkowym pesto

Składniki:

• 100 g sera Lazur Turkusowy

• 400 g makaronu farfalle

• 2-3 duże pęczki natki pietruszki

• ok. 100 ml oleju z pestek winogron

• 50 g migdałów w płatkach (lub zmielonych)

• sól

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Natkę pietruszki umyć, usunąć grube i zdrewniałe łodygi. Przełożyć do wysokiego naczynia, wlać 100 ml oleju, wsypać migdały, dodać szczyptę soli.

3. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę, w razie potrzeby dolać oleju.

4. Ser Lazur Turkusowy pokroić w cienkie paski.

5. Makaron wyłożyć na talerze, ułożyć paski sera i polać pietruszkowym pesto.

Przepisy w tej kategorii