Kuchnia Lazur

Mini kanapki na krakersach

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 10 min

10 min

Liczba porcji: 20

20

porcji

Drukuj przepis
Mini kanapki na krakersach

Składniki:

Lazuretta Błękitna
Lazuretta Złocista
• 90 g krakersów (ok. 20 szt.)
• dowolne dodatki: 50 g łososia wędzonego, 100 g krewetek mrożonych lub z zalewy, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, winogrona, figi, rukola, suszone pomidory, kiełki rzodkiewki lub słonecznika, szczypiorek

Sposób przygotowania:

1. Krewetki – jeśli są mrożone – przyrządzić według instrukcji na opakowaniu.
2. Na krakersach rozsmarować Lazurettę Błękitną i Złocistą.
3. Wszystkie większe dodatki podzielić na kawałki, szczypior posiekać, stworzyć własne kompozycje smakowe.

Przepisy w tej kategorii