Kuchnia Lazur

Kanapka z pastą z bobu

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 8

8

porcji

Drukuj przepis
Kanapka z pastą z bobu

Składniki:

• 50 g sera pleśniowego Lazur Błękitny 
• 50 g sera pleśniowego Lazur Złocisty
• 0,5 kg bobu
• 1 cebula
• 1 łyżka klarowanego masła
• 2 łyżki oleju słonecznikowego
• pęczek koperku
• sól 
• pieprz

Sposób przygotowania:

1. Koper umyć i odciąć grube łodygi, drobne listki posiekać. 
2. Bób ugotować w osolonej wodzie wraz z łodygami koperku. Przestudzić, obrać z łupin.
3. Cebulę przesmażyć na maśle.
3. Bób, posiekany koperek, cebulę, olej oraz pokruszony ser pleśniowy Lazur Błękitny i Lazur Złocisty zblendować. Doprawić do smaku.

Przepisy w tej kategorii