Kuchnia Lazur

Grillowane warzywa

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Grillowane warzywa

Składniki:

  • 100 g sera Lazur Srebrzysty
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyć. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, delikatnie posmarować oliwą. Z papryk usunąć gniazda nasienne i podzielić je na cząstki. Cebulę pokroić w grubsze talarki. 
  2. Warzywa ułożyć na średnio rozgrzanym ruszcie na tacce lub folii aluminiowej.
  3. Grillować po kilka minut z każdej strony. Gorące warzywa przełożyć na talerz i posypać pokruszonym serem Lazur Srebrzysty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Przepisy w tej kategorii