Kuchnia Lazur

Grillowane pomidorki w ziołach

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 4

4

porcje

Drukuj przepis
Grillowane pomidorki w ziołach

Składniki:

  • 12 kostek sera Lazur Srebrzysty z suszonymi pomidorami
  • 1 niepełna szklanka kaszy kuskus
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 6 czarnych oliwek
  • 1 awokado
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pomidorki umyć, przekroić na połówki, włożyć do miski, oprószyć solą                                               i pieprzem, wymieszać z cukrem, bazylią i oliwą z oliwek. Wyłożyć na tackę do grillowania i piec ok 7-10 minut.
  2. Kaszę kuskus przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  3. Awokado i oliwki pokroić na cząstki (aby awokado nie ściemniało, należy je skropić sokiem z cytryny).
  4. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z grillowanymi pomidorkami i pokrojonym serem Lazur Srebrzysty w zalewie z suszonymi pomidorami. Doprawić solą i pieprzem.

 

Przepisy w tej kategorii