Kuchnia Lazur

Zielone naleśniki nadziewane Lazurem

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 15 min

15 min

Liczba porcji: 6

6

porcji

Drukuj przepis
Zielone naleśniki nadziewane Lazurem

Składniki:

Ciasto:

  • 160 g mąki pszennej
  • 100 ml wody
  • 80 g świeżego szpinaku
  • 1 jajko
  • sól

Nadzienie:

  • 100 g sera pleśniowego Lazur Turkusowy
  • 150 g twarożku naturalnego

Dodatkowo:

  • tłuszcz do smażenia
  • ulubione kiełki, np. jarmużu

Sposób przygotowania:

1. Umyty szpinak wraz ze wszystkimi składnikami ciasta zmiksować na gładką masę. Odstawić na 10 minut. W tym czasie widelcem zagnieść ser pleśniowy Lazur Turkusowy i twarożek.

2. Usmażyć cienkie naleśniki, posmarować serowym nadzieniem i poskładać w trójkąty.

3. Naleśniki podawać posypane kiełkami.

Przepisy w tej kategorii