Kuchnia Lazur

Zapiekane bakłażany z serem Lazur

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 30 min

30 min

Liczba porcji: 6-8

6-8

porcji

Drukuj przepis
Zapiekane bakłażany z serem Lazur

Składniki:

• 150 g sera pleśniowego Lazur Błękitny
• 2 małe bakłażany
• 4 pomidory
• listki bazyli
• sól

Sposób przygotowania:

1. Bakłażany umyć i pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Posolić, odstawić na kilkanaście minut, po czym osuszyć papierowym ręcznikiem.
2. Pomidory pokroić w plastry, a ser pleśniowy Lazur Błękitny w kostkę.
3. Na papierze do pieczenia ułożyć plastry bakłażana i na każdym położyć plaster pomidora i kostki sera.
4. Nagrzać piekarnik do 180°C i zapiekać ok. 10 minut. Posypać listkami bazylii.

Przepisy w tej kategorii