Kuchnia Lazur

Naleśniki

Trudność: Średnie

Średnie

Czas: 40 min

40 min

Liczba porcji: 12

12

porcji

Drukuj przepis
Naleśniki

Składniki:

Ciasto:

  • 4 jajka
  • 0,5 l mleka
  • 350 g mąki pszennej (nieco ponad 2 szklanki)
  • sól

 Nadzienie:

  • 150 sera pleśniowego Lazur Błękitny
  • 150 g sera twarogowego

Sposób przygotowania:

1. Składniki na ciasto zmiksować na gładką masę o konsystencji śmietany (w razie potrzeby dosypać łyżkę mąki lub dolać łyżkę wody). Odstawić na 15 minut. Usmażyć cienkie naleśniki.

2. Ser pleśniowy Lazur Błękitny wymieszać z twarogiem.

3. Na gorące naleśniki nałożyć nadzienie serowe. Podawać z sosem bakaliowym.

Przepisy w tej kategorii