Kuchnia Lazur

Paluszki krabowe zapiekane z Błękitnym serem pleśniowym

Trudność: Łatwe

Łatwe

Czas: 25 min

25 min

Liczba porcji: 6

6

porcji

Drukuj przepis

Składniki:

 

  • 100 g Błękitnego sera pleśniowego w plastrach,
  • 150 g paluszków krabowych,
  • 6 plastrów wędzonego boczku,
  • cukinia,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 50 g oleju,
  • kilka gałązek świeżego oregano,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

 

  1. Ząbki czosnku obrać i pokroić, podsmażyć na oleju wraz z paluszkami krabowymi. 
  2. Cukinię pokroić wzdłuż w plastry i przyprawić pieprzem.
  3. Plastry boczku ułożyć na plastrach z cukinii. Na każdym z tak przygotowanych plastrów ułożyć podsmażone paluszki krabowe i pokruszony ser pleśniowy. Całość zawinąć w roladki.
  4. Piec w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
  5. Roladki podawać udekorowane gałązką oregano.

Przepisy w tej kategorii